2015. nov 23.

Életeket mentünk 2015-ben is!

írta: Blogin
Életeket mentünk 2015-ben is!

Már csak egy hónap van hátra karácsonyig, és idén is lesznek, akik a fűtetlen lakásban vagy az utcán kénytelenek átvészelni a zord időjárást. Ezért idén is gyűjtünk melegen tartó izolációs fóliákat: Te is megmenthetsz egy életet mindössze 339 forintért!

Tavaly 1661 fóliát gyűjtöttünk össze, akkor 699 Ft volt darabja. Idén a MagNet Bank segítségével olyan beszállítót találtunk, amelyik 339 forintos darabáron kínál kétoldalú mentőfóliát. Ez azt jelenti, hogy idén akár kétszer annyi embernek segíthetünk, mint tavaly!

6744779_s.jpgA korábbi beszállítótól már rendeltünk 50 darabot, ugyanis a hónap elején az Éhezők viadala nevű, hajléktalanok számára megtartott főzőversenyen is osztottunk néhány darabot. A csomagunk története is kalandos volt. Az irodánkba rendeltük, de mivel olyankor érkezett, amikor nem volt bent senki, a futár a szomszédnak adta át. Aki viszont egy pendelyben kilépve az ajtón vette át, az ajtó viszont becsapódott mögötte, és nem tudott visszamenni. A folyosón hagyta a nagy kartondobozt, míg átment egy másik szomszédhoz zárszerelőt hívni.

Addig valaki becsöngetett az emelet másik lakásába azzal, hogy a gázszerelő munkáját kell ellenőriznie. Hivatalosnak látszó dokumentumot mutatott, így az idős hölgy beengedte a lakásba. Csak később vette észre, hogy a férfi a pénztárcáját ellopta, menekülés közben pedig fölkapta a mi folyosón hagyott csomagunkat is. Ezt később két emelettel lejjebb találták meg, valamiért fölbontás nélkül elhajította.

Mivel a szombati ételosztás napján visszakaptuk, még időben le tudtuk szállítani.

Bízunk azért benne, hogy a többi csomag útja nem lesz ilyen kalandos. Kérlek, oszd meg a gyűjtés linkjét Facebookon, hogy minél többen értesülhessenek róla! Te is segíthetsz: http://mentseletetkaracsonyra.hu

Szólj hozzá