2014. dec 08.

Így számolunk el az adományokkal

írta: Blogin
Így számolunk el az adományokkal

A közösség ereje mindig túlmutat az egyének képességein, ezért döntöttünk idén a széles nyilvánosság előtti gyűjtés mellett. Aki ad, az viszont teljesen jogosan kéri számon, hogy követhesse, valóban oda került-e az adománya, ahová szánta. Ezért a teljes átláthatóság mellett döntöttünk.

Azért használunk külső, független fizetési szolgáltatót, amely banki hitelesítési kulccsal rendelkezik, hogy minden befolyt fillér jól dokumentált legyen. Ennek költségei is vannak: az 50 800 forintos kezdeti költség mellett fóliánként 16,42 forint jutalék. Ezért cserébe viszont hétről hétre pontos elszámolást kapunk, a mentseletetkaracsonyra.hu oldalon pedig automatikusan és pontosan működik a számláló. A regisztrációs díjat és a jutalékokat adományként magunk álljuk.

2014-12-06_15_17_38.jpgAz űrlap biztonságos kapcsolaton küldi el az adatokat, mi semmiféle bankkártya-információt sem látunk, a fizetési szolgáltatótól csak azt kapjuk vissza, hogy ki és mennyi takarót vett. A szolgáltató pedig nem látja az üzeneteket, mert azok meg nem rá tartoznak.

Minden fóliavásárlásról számlát kapunk, melyet beszkennelünk, és nyilvánosságra hozunk. Nagyobb mennyiségben rendelők, illetve néhányan, akik nem akarnak bankkártyával fizetni, de utalni szeretnének, e-mailben jelentkeznek. Ők kapnak utalási adatokat, ilyen esetben viszont minden fizetés külön sorként megjelenik az elszámolásban a kiadott számla elektronikus változatával. Ebből következően pontosan látható: honnan és mennyi pénz folyt be (külön a bankkártyás fizetések a PayU fizetési szolgáltató jelentéséből, meg külön minden egyéni utalás), illetve mennyit költöttünk (a fóliákról számlát is föltöltünk).

Minden bankkártyás vásárló kap egy egyedi tranzakciós azonosítót e-mailben. A PayU minden vasárnap éjjel összesíti a hét adatait, majd a kapott riportot nyilvánosságra hozzuk. Itt az is ellenőrizheti az egyedi azonosítója alapján a vásárlását, aki névtelen kívánt maradni az oldalon. Aki pedig utalt, az online kimutatásban látja a nevét és a kiállított számlát is. Így mindenki, aki pénzt küldött, pontosan látja, hogy beérkezett a pénz, azt a nyilvános kimutatásban föltüntettük, így egy fillér sem tűnhet el.

Nagyon fontosnak tartjuk ezt az átláthatóságot. Az online kimutatás állandóan elérhető marad ezen a linken. Itt a beszkennelt számlák is elérhetők. A PayU előző heti elszámolását hétfőnként töltjük föl, a pénz szerdánként érkezik, amikor új adag fóliát rendelünk. Az akció végén az egyenleg mínuszban marad a jutalékok és járulékos költségek miatt. A veszteséget adományként a Kreatív Kontroll Kft. viseli.

Szólj hozzá