2014. dec 07.

Tegnap is kiosztottunk 200 fóliát

írta: Blogin
Tegnap is kiosztottunk 200 fóliát

Az első 300 fóliát már a gyűjtés megkezdése előtt megrendeltem: 100 ment kiemelt támogatónk általi kiosztásra Rákoskeresztúrra (ők 200 db-ot vettek, és százat kértek a helyi egyházmegyének), a maradék 200-at pedig tegnap adtuk át egy ételosztás keretében a II. János Pál pápa téren.

Körülbelül kétszázan tolongtak a téren a 16 órakor kezdődő osztás előtt. Csak kevesen feleltek meg az előítéletes hajléktalan képének: nem sok részeges, tiszteletlen ember jelent meg. Sokkal többen voltak az idősek, sőt ránézésre teljességgel átlagos fiatalemberek is képesek voltak közel egy órát várni a hidegben a forró teáért és a meleg ételért, mert bár van hol lakniuk, sajnos ételre nem mindig futja.

A fóliákat kérésünkre maga Mikulás osztotta, és nagyon sokan hálásan köszönték meg. Ahol gyermek is van, ott többet is adtunk. Ma is lesz ételosztás ugyanott, mert maradt még élelmiszer.

Ez az osztás volt az árvízi védekezéskor életre hívott Mosonyi Szendvicsgyár akciója, de az országban még több helyen van szükség a mentőfóliákra. A 300-on fölüli példányszámot alapítványok és egyesületek között osztjuk ki, valamint számíthatnak ránk az egyéni segítségkérők is.

Az utalási ígéretekkel együtt már jóval 1000 izolációs fólia fölött járunk, úgyhogy a jövő héten a jelentkező négy alapítvány mindegyike több száz darabot kap majd. Ezután pedig a december 26-ig tartó gyűjtés minden hetén újabb és újabb adagokat rendelünk annak függvényében, hogy mennyit sikerült összegyűjteni.

Nagyon hálásak vagyunk a megosztásokért, már most tízezernyi emberhez jutott el az akció híre. Részletes elszámolást hozunk nyilvánosságra ezen a blogon, valamint az alapítványokat is megkérjük, hogy fényképes és írásos beszámolókkal jelezzék vissza, hová kerültek az adományok.

A gyűjtés folytatódik!

Meleg karácsonyt!

Szólj hozzá