2014. dec 04.

Hogy kerülhet egy élet 699 forintba?

írta: Blogin
Hogy kerülhet egy élet 699 forintba?

Két héttel ezelőtt pénteken a metrón ülve jutott eszembe, hogy lám, már megint itt a tél. Azonnal belém hasított: ha pedig tél van, akkor fagy lesz, ami idén is életeket követelhet. Utoljára februárban osztottunk takarókat, és akkor a MagNet Banktól kapott izolációs fóliáknak is nagyon örültek. December 6-án, szombaton fogunk ételt osztani, és ehhez szerettem volna a várható 350 embert ellátni a mentőfóliával.

shutterstock_51356188.jpgÚgyhogy már ott, a metrón elkezdtem szervezni a gyűjtést, mert a saját lehetőségeink mindig szűkösebbek, mint a közösségé. Hétfőn akartam indulni az oldallal, ami persze nagyon szűk határidő, de minden elvesztegetett nap emberéletekbe kerülhet. Még aznap sikerült megállapodni az izolációs fóliákat gyártó céggel, hogy mennyiségi kedvezményt kapunk, ha minimum 500 darabot veszünk (ez az 550 Ft+áfa ár, amelyért megvásárolható), erre azonnal ígéretet is tettem.

A következő hét elejére készen is volt a weboldal. Szükségünk volt alapítványi segítségre a szélesebb körű terjesztéshez, mivel az ételosztáson kívül is vannak még krízishelyzetben lévők. Ami pedig legalább ilyen fontos: független pénzügyi szolgáltatóra is szükség volt, hogy a befolyt pénzeket átláthatóan kezeljük, és mindenki pontosan lássa, mennyi pénz érkezett meg, és azt mire költöttük.

Azóta eltelt már másfél hét, és még a banki hitelesítési kulcsra, valamint a fizetési fiók élesítésére várunk. Bízunk benne, hogy el tudunk indulni maholnap, elkezdhetjük a kampányt, és december 26-ig legalább 1000 fóliát gyűjtünk össze, majd osztunk ki január elejéig.

Ez egy előzetes bejegyzés a várakozás ideje alatt. Bízom benne, hogy minél hamarabb élesben is indulhatunk, és 699 forintért megmenthetünk karácsonyra nem is egy, de sok száz életet.

Szólj hozzá